Toegankelijkheidsverklaring

De gemeente Deventer vindt het belangrijk dat iedereen de informatie op deze website makkelijk kan bekijken en gebruiken. Komt u toch een pagina tegen die niet toegankelijk is? Meld dit dan bij ons.

 

Wat is een toegankelijke website?

Een toegankelijke website is voor alle doelgroepen beter te gebruiken. Daarom gelden er functionele, technische en redactionele toegankelijkheidseisen voor websites van de overheid. Deze zijn vastgelegd in internationale richtlijnen voor webtoegankelijkheid. Meer informatie hierover kunt u lezen op de website digitoegankelijk.nl.

 

Wat doen wij aan toegankelijkheid?

  • Wij nemen toegankelijkheid vanaf de start mee in het ontwerp-, bouw en redactionele proces van onze websites.
  • Wij laten onze websites jaarlijks testen door ervaringsdeskundigen, specialisten en/of een onafhankelijk onderzoeksbureau.
  • Wij trainen onze medewerkers en zorgen ervoor dat hun kennis over toegankelijkheid op peil blijft.

 

Toegankelijkheidsverklaring

De toegankelijkheidsverklaring van de website https://deef.deventer.nl is opgenomen in het centrale register van toegankelijkheidsverlaringen. De verklaring heeft op dit moment status D. Dat betekent dat er nog geen toegankelijkheidsonderzoek heeft plaatsgevonden. De gemeente Deventer plant dit onderzoek binnenkort in. 

 

Taalniveau

Het leesniveau van de teksten op onze website is B1/B2. De teksten zijn te begrijpen door ten minste 40% tot 65% van de Nederlandse bevolking. Komt u toch een moeilijke tekst tegen? Laat het ons dan weten.

 

Overige websites

Wilt u weten voor welke websites en subdomeinen de gemeente Deventer nog meer verantwoordelijk is? En welke verklaringen zijn afgegeven? Het complete overzicht kunt u vinden in het toegankelijkheidsregister

 

Contact

Bent u een pagina tegengekomen, die niet toegankelijk is? Neem dan contact met ons op via webredactie@deventer.nl of telefonisch op telefoonnummer 14 0570.